Hem / För medlemmar / Hitta pengarna

Hitta pengarna

Sök bidrag genom Vi Unga

I Vi Unga arbetar vi med unga människors drömmar och idéer. För att förverkliga dem krävs framför allt engagemang och vilja, men ibland också pengar.

Förutom att betala ut ett nybildningsbidrag på 1000 kronor till alla nystartade föreningar finns det ytterligare ett par bidrag man kan söka. Längre ner på den här sidan kan du läsa om våra olika Vi Unga-bidrag och vad som krävs för att söka dem.

Föreningsbidraget

Förenings-bidraget

Alla föreningar som uppfyller följande krav ansöker automatiskt om föreningsbidraget för året därpå:

– Har funnits sedan 1 januari föregående år eller längre.
– Styrelsen i föreningen består INTE av exakt samma personer som i en annan Vi Unga-förening.
– Har minst 5 medlemmar.
– 60 % av föreningens medlemmar var mellan 6-25 år.
– Har genomfört minst ett årsmöte och lagt in protokollet i medlemsregistret eBas (nybildningsmöte räknas ej).
– Har genomfört en årsrapportering i medlemsregistret eBas.

Vi betalar ut 1500 kronor till varje förening och 10 kronor för varje medlem föreningen har. Föreningsstödet betalas ut under våren året efter inrapporteringen gjorts i eBas.

Snabba Slanten

Bidragsberättigade Vi Unga-föreningar kan söka pengar från Snabba Slanten för att till exempel genomföra en utbildning, prova ett nytt arrangemang eller marknadsföra sig.

För att vara en bidragsberättigad förening gäller samma villkor som för föreningsbidraget: minst 5 inlagda medlemmar i eBas, ett godkänt årsmötesprotokoll från året innan, samt kravet att minst 60 % av föreningens medlemmar är i åldern 6-25 år.

Övriga bidrag

Behöver er förening ytterligare lite extra pengar att röra er med? Blev ni inte beviljade Vi Ungas egna bidrag den här gången? I så fall uppmuntrar vi er till att istället ansöka om pengar från olika stiftelser och fonder.

Sök bidrag med hjälp av vårt formulär

1Välj Bidrag
2Kontaktperson
3Föreningen
4Projektet