Hem / Om Vi Unga / Om oss

Om oss

Vi hjälper barn och unga att förverkliga sina drömmar

Blanda engagemang med föreningsliv och du har Vi Ungas grundidé: att hjälpa barn- och unga att förverkliga sina drömmar genom att organisera sig. Vi arbetar för att vara en tydlig röst för barn och unga i samhället. Bland våra hjärtefrågor finns landsbygd, folkbildning och demokrati.

Att ta vara på sin fritid och att få utveckla sina intressen tycker vi är bland det viktigaste som finns. Därför är Vi Ungas mål att göra det enkelt och smidigt för våra medlemmar att starta och driva föreningar, som kan göra precis det. Vad du väljer att göra i din Vi Unga-förening och hur du väljer att göra det är helt upp till dig.

Vi Unga startades 1955 för att bli en starkare röst för barn och Unga på landsbygden, men har utvecklats till att vara en röst för barn och unga i hela landet. Idag är vi cirka 3000 medlemmar i över 200 föreningar, och finns i stort sett i hela Sverige.

Vi Unga är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation. Vi tycker att det är fint när ungdomar från olika håll får knyta kontakter, och vill gärna vara den plats där sådana möten sker. Detta betyder att vi inte accepterar främlingsfientlighet. Istället jobbar vi aktivt för att motverka fördomar av alla dess slag. Självklart är all aktivitet i vårt förbund drog- och alkoholfri.

Vi Ungas vision 

Förbundet Vi Unga är en organisation med en bred verksamhet av och för unga. Inom organisationen ska unga få chansen att ta ansvar, förverkliga sin idéer samt bilda egna uppfattningar. Förbundet ska vara en demokratisk plattform som är öppen för alla unga där de ges möjlighet att påverka och vara med och förändra samhället.
Visionen för förbundet har sett olika ut genom åren men har alltid handlat om att ge unga möjlighet att utvecklas som personer och att finnas till som något positivt och vägledande för dem. När förbundet startades låg mycket fokus på landsbygd, miljö och natur med perspektiv på ungdomar. Allteftersom har förbundets fokus breddats och numera inkluderas alla ungdomar oavsett om de bor på landsbygden eller ej.

Hur förbundet Vi Unga är uppbyggt

Förbundet är uppdelat i distrikt där varje distrikt har en egen styrelse. Varje enskild förening tillhör ett distrikt. Även alla föreningar har egna styrelser. Det finns även en så kallad förbundsstyrelse, den är den högst beslutande styrelsen i förbundet.

Vi är en stolt ungdomsorganisation till Studieförbundet Vuxenskolan och jobbar med att tillgängliggöra folkbildning för barn och unga i hela landet.

Följ oss i sociala medier

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.