Hem / För medlemmar / Lokaler

Våra lokaler

Vi Ungas lokaler

För att kunna hålla aktiviteter, samlas och skapa gemenskap kan det behövas en lokal att vara i. Att få en egen lokal för sin förening är en spännande grej som Vi Unga kan hjälpa er med att organisera.

Är ni en nystartad förening som kanske inte riktigt har hittat en lokal ännu? Eller har ni redan en lokal, men behöver en ny och bättre? Kontakta i så fall Studieförbundet Vuxenskolan eller Bygdegårdarnas riksförbund. Ni kan också kontakta Vi Unga, så hjälper vi er.

Vill er Vi Unga-förening skaffa en lokal?

En Vi Unga-förening kan se ut på flera olika sätt. Ibland är man en grupp kompisar som vill göra något roligt ihop, ibland startar man kanske själv upp en förening baserat på intresse och sedan möter nya kompisar i den nystartade föreningen. En förening kan se ut precis som ni vill att den ska se ut, i olika konstellationer och sammanhang.

Gemensamt för föreningar brukar dock vara att en lokal behövs. En samlingsplats och trygghet där ni möts och umgås, håller era aktiviteter, arrangemang och möten. Men ibland kan det vara svårt att hitta en lokal som är lämplig för just er förening.

Då är det tur att Vi Unga har lokaler nästan överallt i hela Sverige. Tack vare vårt samarbete med både Studieförbundet Vuxenskolan och Bygdegårdarnas Riksförbund finns det massor av lokaler i olika storlekar och former på olika orter runt om i landet.

Har ni redan en lokal, men behöver hitta ett nytt ställe?

Är det gamla kanske inte lämpligt eller passande längre? Kanske har er förening vuxit sig så pass stor att ni helt enkelt inte får plats längre. Eller tvärtom! Ibland kanske man också bara vill hitta något nytt och fräscht ställe. Kanske har er förenings inriktning ändrats något och ni kanske också behöver uppdatera lokalen.

Om så är fallet så hjälper vi er mer än gärna. Det kan kanske kännas krångligt att leta efter, hitta och flytta in i en ny lokal, men oroa er inte – förbundet Vi Unga hjälper er med allt det praktiska för att det ska gå så smidigt för er som möjligt.

Såhär skaffar ni en lokal

Kontakta Studieförbundet Vuxenskolan eller Bygdegårdarnas riksförbund för att skaffa er lokal. Ni kan också kontakta Vi Unga, så hjälper vi er.