2022-05-01

Vi söker föreningsutvecklare!

Vill du arbeta med verksamhetsutveckling och för ungas organisering? Drivs du av att i mötet med människor skapa engagemang och aktiviteter? Är du strukturerad och bra på administration?

Kommun: Stockholm
Tillträde: Maj till november 2022, enligt överenskommelse
Typ av anställning: Tidsbegränsad
Sista ansökningsdag: 2022-05-15
Ansök här!

Förbundet Vi Unga söker nu en Föreningsutvecklare för att stärka våra medlemmar och föreningar runt om i landet samt för att sköta administration kopplat till medlemsfrågor. Tjänsten utgår från Stockholm med kontor i Waterfront Building men många resor ingår i tjänsten. Önskvärt tillträdesdatum är så snabbt som möjligt. Tjänsten är på 100% och tidsbegränsad från nu i maj till november 2022 (enligt överenskommelse).

Som Föreningsutvecklare har du stor frihet i att lägga upp arbetet och påverka arbetsdagarna utifrån dina förutsättningar. Närvaro på kontoret i Stockholm krävs 1-2 dagar i veckan. Resterande tid kan förläggas till distansarbete samt till besök till våra medlemsföreningar i hela landet.

Arbetsuppgifter

Föreningsutvecklaren har som största uppgift att genom uppsökande kontakt med lokala medlemsföreningar och distrikt stödja och entusiasmera deras utvecklig och verksamhet likväl som att jobba med medlemsrekrytering för att öka antalet anslutna till förbundet. Arbetet innefattar också administration så som att ansvara för vårt medlemsregister, infomejl, interna bidragssystem, samordning av nationella arrangemang och övriga medlemskontakter. Att kommunicera externt via hemsida och sociala medier vid föreningsbesök är också viktigt för att öka synligheten för Förbundet Vi Ungas verksamhet.

Följande huvudområden ingår i ditt ansvar:

 • Jobba uppsökande gentemot föreningar och distrikt för att stärka den organisatoriska kompetensen och bedriva medlemsvård.
 • Vara föreningar och distrikt behjälplig i frågor om att arrangera evenemang och utveckla verksamheten samt söka och redovisa lokala/regionala bidrag.
 • Framtagande av material och samordning av utskick till stöd för föreningar och distrikt
 • Framtagande av material och aktiviteter för medlemsrekrytering.
 • Administration av medlemsregister, organisationens telefon och infomejl.
 • Kommunicera externt på vår hemsida och sociala medier.
 • Planera och boka vissa nationella arrangemang och träffar.

Tjänsten innebär många resor runt om i landet.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

Vi söker en person som förstår vad det betyder att arbeta i ett rikstäckande demokratiskt förbund. Någon som har egna erfarenheter av att vara medlem, förtroendevald eller anställd inom ideell sektor.

Föreningsutvecklaren ska ha förmåga att strukturera och planera sitt arbete självständigt, likväl som att se utvecklingsmöjligheter och driva verksamheten framåt. Du har lätt för att träffa nya människor, kommunicera, inspirera och entusiasmera likväl som att du är strukturerad och kan hålla ordning och reda i medlemsregister och stora excellfiler.

Inget formellt utbildningskrav på eftergymnasial nivå finns, det är dock meriterande med kunskaper och utbildning inom organisation och ledarskap, kommunikation samt samhällsvetenskapliga frågor i stort. Kunskaper inom digitala program såsom WordPress, eBas, Google Drive och InDesign är också meriterande.

För att vara framgångsrik som Föreningsutvecklare tror vi att du:

 • Har tidigare erfarenhet från engagemang inom ideell sektor.
 • Är förtroendeingivande, ödmjuk och trygg.
 • Älskar att träffa nya människor och skapa aktivitet tillsammans.
 • Är initiativtagande och handlingskraftig.
 • Har förmåga att leda och motivera andra.
 • Säkerställer god kvalitet i löpande arbetsuppgifter och jobbar utvecklande.
 • Har lätt för att förstå digitala system och program.
 • Har erfarenheter av att jobba i Excel, eBas eller motsvarande.
 • Tycker att ungas rättigheter och organisering runt om i hela landet är en viktig samhällsfråga.

Flytande svenska i tal och skrift är en förutsättning för tjänsten.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet.

Om Förbundet Vi Unga

Förbundet Vi Unga arbetar för att alla barn och ungdomar ska få utvecklas, känna sig betydelsefulla och ha möjlighet att förverkliga sina idéer. Blanda engagemang med föreningsliv och du har Vi Ungas grundidé: att hjälpa barn- och unga att förverkliga sina drömmar genom att organisera sig. Att ta vara på sin fritid och att få utveckla sina intressen tycker vi är bland det viktigaste som finns. Därför är Vi Ungas mål att göra det enkelt och smidigt för våra medlemmar att starta och driva föreningar, som kan göra precis det.

Förbundet Vi Unga startade 1955 som en självständig ungdomsorganisation till Studieförbundet Vuxenskolan. Cirka 100 lokalföreningar med över 3 000 medlemmar utgör förbundet. Vi Unga är partipolitiskt och religiöst obundet. Vi tycker att det är fint när ungdomar från olika håll får knyta kontakter, och vill gärna vara den plats där sådana möten sker. Detta betyder att vi inte accepterar främlingsfientlighet eller diskriminering av något slag. Tvärtom jobbar vi aktivt för att motverka fördomar av alla dess slag. Självklart är all aktivitet i vårt förbund drog- och alkoholfri.

Hemsida: www.viunga.se

Ansökan

Vi vill anställa någon så snabbt som möjligt och kommer genomföra intervjuer löpande. Ansökningar tas endast emot via formulär tillsammans med CV.
För mer information om tjänsten kontakta interimschef Karin Fälldin.
Telefonnummer: 076-0306925
E-post: karin.falldin@viunga.se

Välkommen med din ansökan!

Ansök här!