Do It Yourself – Utbildning

Pamflett-Front

 

Do It Yourself är idag ett utbildningskoncept framtaget av Vi Unga Stockholm i med stöd av Leader UROSS. Idén bakom konceptet är en lägervecka där äldre ungdomar ska få verktyg och pepp att starta projekt av alla dess slag. Deltagarna kommer till lägret med minst en idé var och sedan hjälper hela gruppen till att utveckla varandras idéer genom övningar och utbildning.

 

Efter en vecka av omtumlande idégenerering och tips & tricks kommer alla åka hem taggade på hösten, men utan att faktiskt börjat på sina projekt! Därför är det viktigt att träffas igen, och det har vi tagit in i denna utbildning. Fyra gånger under de efterföljande månaderna försöker vi träffas hela gruppen åter igen. Då stämmer vi av hur det känns efter lägret, vilken kompetens som saknas och hur vi kan hjälpa varandra.

 

Läs Pamfletten här, det är enkel information.

Här är en efterträff vi hade när vi besökte en deltagares arrangemang!

 

Vill du arrangera ett Do It Yourself läger? Det är busenkelt! Det ända vi rekommenderar är att du själv som leder lägret har gjort en del små projekt själv, så du är ordetligt insatt i hela processen. Sedan har vi massa bra övningar att dela med oss, det är bara samla ihop några ideella och köra!

Kontakta Melina på kontoret:

info@viunga.org

08 – 679 03 56

detärenkelt