Ny i Sverige #Föreningslivåtalla

Nu startar vi Upp verksamhet för Nyanlända/Asylsökande ungdomar 

Skärmklipp

  • Just nu söker vi kontakt med boenden som vill samverka med oss under hösten.
  • Just nu söker vi deltagare till vårt dansprojekt där Dansen och Språket står i fokus.

Kontakta Anjali Ranasinghe, nyisverige@viunga.org

 

Bakgrund:

Som distriktsorganisation vill vi arbeta för att låta alla komma in och välkomnas i vår organisation. På detta sätt når vi en ny målgrupp som vi känner att det är viktigt att vi når. Att ta fram en utbildning/workshop för nyanlända och asylsökande. Om demokrati, egenmakt, föreningsliv och organisering. Vi vill vara en distriktsorganisation, en del av ungdomsrörelsen som faktiskt möter målgruppen utifrån våra kunskaper och metoder.

 

Mål: Att inspirera, engagera och skapa öppenhet inom vår organisation för en målgrupp som behöver stöd, nya bekantskaper och tillträde till samhället. Vi vill hålla utbildningar och workshops och kanske till och med turneringar, läger eller teambuildingaktiviteter. Vi vill kunna genomföra utvalda aktiviteter och workshops för nyanlända under 2016-2017 för att öppna upp för en målgrupp vi vanligtvis inte når och komma gång med ett naturligt samarbete där målgruppen finns. 2017 siktar vi på att ha ett innarbetat samarbete med vissa boenden där inspirationen har satt spår och utvecklats till eventuell verksamhet, utbyten, nya föreningar eller där arrangemang sker. Vi hoppas att flera asylsökanden känner att de kan vända sig till Vi Unga för att få hjälp att organisera sig/arrangera något de drömmer om i slutändan. Att andra nyanlända/asylsökande i sin tur kan inspirera andra nyanlända genom att känna att de kan ta ansvar och får möjlighet att utvecklas. 

 

Samarbetspartner:

Distriktsaktiva, föreningsinspiratörer, aktiva lokalföreningar , vårljus – kommunägt bolag där målgruppen bor. Studieförbundet Vuxenskolan (aktiviteterna planeras i studiecirklar/ arrangemangen rapporteras som kulturarrangemang)