Vi söker ledare

- Skrevs 12 okt 2015 - Ändrades 12 okt 2015 | Kategorier: Okategoriserade

Vi Unga och SV söker dans/cirkelledare för projektet Dans på röda

Vilka är vi?

Vi Unga Stockholm är en barn- och ungdomsorganisation som jobbar för att alla barn och ungdomar i Stockholms län ska få utvecklas, känna sig betydelsefulla och ha möjlighet att förverkliga sina idéer.  Vi jobbar för ett #föreningslivåtalla och vill att fler unga ska engagera sig lokalt och ta makten över sin fritid genom att inspirera varandra och utvecklas tillsammans. Vi vet att unga kan och vill och nu satsar vi på Botkyrka med fokus på dans! Projektet är ett samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Stockholms län.

Dans på röda – projektet

Dans på Röda är ett nytt projekt med önskemål från tjejer i Botkyrka, det är gratis verksamhet där tjejer stärker tjejer. Dans på röda arbetar inte bara med dans utan en viktig del handlar om att stärka varandra genom samtal.  Vi tror på gemenskap, samhörighet och att organisera sig tillsammans. Med inspiration som verktyg för att öppna dörrar för eget engagemang tillsammans med grymma dansledare, tror vi att detta kommer bli grymt! Målet är att unga ska dansa, ha roligt samtidigt och ta den plats de är berättigade till. Vi diskuterar och lyfter ämnen som självkänsla, normer och organisering/engagemang. Vi arbetar med studiecirklar och erbjuder deltagare fortbildning inom detta.

Vi söker unga dansledare

Som ledare i projektet vill du inte bara arbeta med dans. Vi söker dig som vill inspirera och utveckla unga i Botkyrka nu och i framtiden. Vårt mål att du som dansledare ska utvecklas i ditt ledarskap. Du kommer att ansvara för minst en dansgrupp där du själv lägger upp koreografi, upplägg, behandling av tema, rapportering och utvärdering. Du kommer att ha en kontinuerlig vägledning och avstämning med en projektledare. Du kommer även att utbildas som studiecirkelledare och lära dig mer om folkbildningsmetoder, studiecirklar och ledarskap. Du kommer ingå i ett ledningsteam som är ansvariga för att ta fram ett metodmaterial där dans och samtal är integrerade och driver projektets långsiktiga utveckling.

Vi söker dig som är ung tjej och som…

… kan dansa och vill lära ut dans

… bor eller är uppvuxen i Botkyrka

… som drivs av att inspirera unga i åldrarna 6-26

… är bra på att leda en grupp

… vill arbeta normkritiskt

… vill lära dig mer om ledarskap, föreningsliv och pedagogik

 

Stämmer allt in på dig?

I så fall vill vi att du söker!

Ansökan

Skicka din ansökan med CV och personligt brev senast den sista till dansparoda@viunga.se

(vi tar endast emot ansökning per e-post).

Var vänlig svara på frågan: Hur vill du använda dans som verktyg för ungas utveckling?

Intervjuer och rekrytering sker löpande.