Föreningsårsmöte

Årsmötet är föreningens viktigaste möte. Det är på Årsmötet som alla medlemmar i föreningen får vara med och bestämma vad föreningen ska göra. På årsmötet bestämmer ni vad som ska göras med era pengar och vilka som ska sitta i styrelsen och ta beslut under året.

Vad är ett årsmöte?

Årsmötet är föreningens viktigaste möte. Det är på Årsmötet som alla medlemmar i föreningen får vara med och bestämma vad föreningen ska göra. På årsmötet bestämmer ni vad som ska göras med era pengar och vilka som ska sitta i styrelsen och ta beslut under året. Årsmötet kan också vara den gång på året som hela föreningen träffas, gör roliga saker och diskuterar era aktiviteter.

Varför ska vi ha årsmöte?

Alla Vi Unga föreningar måste ha årsmöte varje år i januari eller februari. Detta är för att ni själva ska bestämma vad ni ska göra för verksamhet, hur ni ska använda era pengar och för att ni ska kunna välja en styrelse. Varje förening anpassar årsmötet till just sin förening, så läs igenom och bestäm hur just ni ska göra!

Du bestämmer! Visst är det coolt?!

Att sitta på ett årsmöte är något av det coolaste du kan göra, få vara med och bestämma precis vad som ska göras hela nästa år.
Vill ni ha hjälp med att göra ett så bra möte som möjligt, så hör av er till oss på distriktet, så kommer vi gärna och hjälper till. Vi vill gärna komma och hälsa på alla årsmöten, så skicka gärna en inbjudan till oss.

Kom ihåg!

  • att ni måste hålla Årsmötet senast den 28 februari!
  • att valrapporten måste fyllas i via medlemsregistret eller skickas in senast den 28 februari till Vi Unga
  • att årsrapporten måste fyllas i via medlemsregistret senast 28 februari. (årsmötesdatum, verksamhet, antal medlemmar och bankkonto)
  • att ni måste MEDLEMSREGISTRERA i medlemsregistret för det förra året under våren! Medlemsregistret hittar du här. (Har du inte inlogg, kontakta distriktet så hjälper vi dig)
Allt material, dokument och mallar finns att laddar ner  HÄR