Information till bygdegårdar

Vill din bygdegård starta ungdomsverksamhet?

 

Ta hjälp av Vi Unga!

Vi Unga är Studieförbundet Vuxenskolans ungdomsorganisation. Vi har funnits sedan 1955 och har ett bra samarbete med Bygdegårdarna.

I många fall är det svårt att få till ungdomsverksamhet i bygdegården, men om man är många så går det bättre. Just nu ligger det mycket fokus på att unga skall stanna kvar på landsbygden och inte fly in till städerna när skolan är slut. Men då måste landsbygden kunna erbjuda något tillbaks. Något som är viktigt är en mötesplats, där man kan träffas, umgås med vänner och hitta på roliga saker.

En bygdegård är en bra mötesplats, men många unga vet inte vad det är för något. Bygdegården kan vara ett ställe där farmor går på stickcafé eller mamma och pappa går på fest. Det behövs en bättre förklaring på vad bygdegården är och vilka möjligheter som finns.

I Vi Unga så har vi runt 6500 medlemmar i 150 föreningar i hela Sverige. I föreningen så sysslar man med det som man tycker är mest givande för stunden, därför ser all verksamhet olika ut. Det kan vara alltifrån pyssel till historisk svärdkonst.

I Vi Unga-föreningen är det viktigaste att det är de unga själva som beställer och planerar verksamheten, vuxna får självklart finnas med men skall lämna plats åt de ungas fantasi och drömmar.

Vi vill gärna hjälpa er med att få till Vi Unga-föreningar i er bygd, föreningen kan hålla till i bygdegården och förhoppningsvis se sin bygd som ett ställe där man kan ha roligt.

Hör av er, så kan vi prata mer eller boka ett inspirationsbesök för era lokala unga!

Inspirerat av Vi Unga Västra