Att söka pengar

I Vi Unga arbetar vi med unga människors drömmar och idéer. För att förverkliga dem krävs framför allt engagemang och vilja, men ibland också pengar.

Förutom att betala ut ett nybildningsbidrag på 1000 kronor till alla nystartade Vi Unga-föreningar finns det ett par sätt som våra föreningar och distrikt kan söka bidrag. I menyn kan du läsa om fem olika Vi Unga-bidrag, vad som krävs för att få dem och hur du ansöker. Har ni en idé som kräver pengar? Tveka då inte att kontakta vår personal som hjälper er, kontaktuppgifter hittar ni här!

Föreningsbidraget 
Alla föreningar som rapporterar in medlemmar och årsmötesprotokoll i vårt medlemsregister eBas ansöker automatiskt om föreningsbidraget. Vi betalar ut 1500 kronor till varje förening och 10 kronor för varje medlem föreningen har. Dessutom får föreningar med över 25 medlemmar inom Gävleborgs län ett extra medlemsbidrag på 25 kr per varje medlem.

Dream it Do it
Föreningar och distrikt kan söka pengar från Dream it Do it för att till exempel genomföra en utbildning, prova ett nytt arrangemang eller marknadsföra sig. Söks viadreamitdoit.se där du kan sprida projektet för fler bidragsgivare och supporters!

Dream it Do it

Internationella fonden

Föreningar och distrikt kan söka pengar från ”Internationella fonden” som skapats till minne av Gunnar Andersson. Det en vill göra ska ha en internationell prägel, det kan handla om studiebesök
utomlands eller andra internationella utbyten.

Internationella fonden

Lägerfonden
För att arbeta mer aktivt med grundidén om gemenskap inom Vi Unga har vi startat en lägerfond: där distrikt och bidragsberättigade föreningar kan söka pengar för att arrangera läger för våra medlemmar.

Lägerfonden

Andra bidrag inom Gävleborgs län

Det finns flera andra vägar att få pengar till sin verksamhet. Flera kommuner har olika bidrag en kan söka. Nedan hittar du länkar till olika bidrag din förening kan söka:

Icke-kommunbundna bidrag


Sparbankstiftelsen Nya

Sparbanksstiftelsen Nya får enligt sitt förordnande stödja projekt inom näringsliv och kultursektorn samt forskning där vi gärna prioriterar projekt med ”sparandeprofil”.

Sparbansstiftelsen Nya

Idéer för livet (Skandia)

Har du en idé som kan lösa ett problem men saknar pengar att förverkliga den? Stiftelsen Idéer för Livet har hittills stöttat  3.832 projekt. Idéer för Livet stödjer gärna flera mindre projekt än några få stora. Med rätt idé har du goda chanser att få ett stipendium.

Idéer för livet

Ljusdals kommun


PÅPP (en påse pengar)

PÅPP betyder en påse pengar. Under 2016 har alla ungdomar 13-25 år i Ljusdals kommun chansen att söka pengar för aktiviteter de vill göra.

PÅPP

Hudiksvalls kommun


Ungkulturpengar

Om du är mellan 13 och 25 år och bor i Hudiksvalls kommun kan du söka pengar till ditt evenemang hos Hudiksvalls kommuns kulturavdelning.

Ungkulturpengar

Årligt arrangörsföreningsbidrag

Föreningar och organisationer inom Hudiksvalls kommun som bedriver kulturell verksamhet i Hudiksvalls kommun kan söka årligt arrangörsföreningsbidrag. Syftet med bidraget är att möjliggöra ett brett kulturellt utbud för kommunens medborgare.

Årligt arrangörsföreningsbidrag

Lokalt aktivitetsstöd ungdom

Kommunal del av lokalt aktivitetsstöd är 32 kronor per sammankomst och en del per deltagare som varierar för varje termin.

Lokalt aktivitetsstöd ungdom

Gävle Kommun


Arrangemangsstöd för unga

Att vara ung i Gävle kommun och ha ambitioner att göra ett publikt arrangemang kan vara en utmaning. Därför har vi ett särskilt stöd för dig under 25 år. Du får även tillgång till en coach som kan ge dig råd och vägledning.

Arrangemangsstöd för unga

Nordanstigs Kommun


Hyresbidrag

Ska din förening hyra en lokal eller anläggning under det kommande året? Eller har ni haft tillfälliga hyreskostnader under det gångna året?Då kan ni söka hyresbidrag, med sista ansökningsdag 1 mars.

Hyresbidrag

Lokalt aktivitetsstöd

Bedriver din förening verksamhet för barn och ungdomar upp till 25 år? Då kan ni ansöka om lokalt aktivitetsstöd två gånger per år, med sista ansökningsdag 25 februari och 25 augusti.

Lokalt aktivitetsstöd

Projektbidrag

Ska du och din förening genomföra ett projekt eller en investering, och behöver upp till 100 000 kr i medfinansiering? Då kan ni söka projektbidrag från kommunstyrelsen, med sista ansökningsdag 15 mars.

Projektbidrag

Ovanåkers Kommun


Bidrag till kulturföreningar

Det finns två olika bidrag som en kulturförening kan söka. Dels ett årligt bidrag som heter Bidrag till kulturföreningar, dels ett bidrag för enskilda arrangemang som heter Bidrag till föreningar för kulturella aktiviteter/arrangemang.

Bidrag till kulturföreningar

Bollnäs kommun


Snabbslanten

Bidraget kan sökas av alla, oavsett ålder, som bär på en idé som du/ni vill försöka förverkliga. Bidrag kan beviljas för kulturella, idrottsliga eller annan form av verksamheter eller arrangemang.

Snabbslanten

Projektbidrag

Förening som planerar att genomföra någon form av projekt och anser sig vara i behov av ett kommunalt stöd har möjlighet att söka projektbidrag.

Projektbidrag

 

Söderhamns kommun


 

 

Ockelbo kommun


 

 

Hofors kommun


 

 

Sandvikens kommun