Om projektet

Ett gäng unga människor står inomhus med ballonger och serpentiner i olika färger.

Alla ska kunna vara med och bestämma i en förening. Även de yngre medlemmarna. Vi Unga och en rad andra organisationer vill därför göra årsmöten roligare och mer rättvisa – för alla.

Barn- och ungdomsorganisationer riktar sig ofta till dem som är 6-25 år. Trots det hålls ofta årsmöten som inte passar de yngsta medlemmarna. Många av de yngre medlemmarna kommer därför inte på mötena och de som gör det är inte lika delaktiga som de äldre.

Att hålla årsmöten så som ”det alltid har gjorts” leder till att många inte hänger med. Det vill projektet Bestämma Trots Ålder ändra på.

Målet är att Vi Unga och andra barn- och ungdomsorganisationer håller årsmöten som passar fler medlemmar – oavsett ålder. Årsmöten ska bli roligare och mer rättvisa för alla.

Studieförbundet Vuxenskolan, Rädda Barnens Ungdomsförbund och Riksförbundet Unga Musikanter samarbetar med Vi Unga i projektet och är med i projektets styrgrupp.

Projektet är finansierat av Arvsfonden. Projektet startade i december 2015 och pågår fram till oktober 2017. Här hittar du Bestämma Trots Ålder projektsida.

 

TIDSLINJE
Här kan du se vad som har hänt och vad som är på gång under sista projektåret.

Tidslinje över projektet Bestämma Trots Ålder.

KONTAKT

Projektledare

Jill Johansson Vennelin

jill.johansson-vennelin@viunga.se

076-714 93 03

 

Materialkreatör

Desirée Widell

desiree.widell@viunga.se

 

Bestämma trots ålder i grön text, gula taggar över och under.          Arvsfondens logga.

↑ Till toppen