Ledig tjänst på Alma-akademin

- Skrevs 5 jun 2013 - Ändrades 8 jun 2013 | Kategorier: Okategoriserade

Projektledare för Alma-akademin sökes

Vi söker nu en kommunikativ projektledare för Alma-akademin, en unik spetsutbildning för unga ledare inom civilsamhället. Projektet drivs av Vi Unga tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan, Lantbrukarnas Riksförbund och Alma Folkhögskola, och projektet pågår fram till och med mars 2014.

Sedan våren 2012 har vi arbetat med Alma-akademins innehåll och i augusti påbörjas den första omgången av utbildningen.

Som projektledare ansvarar du för samordningen av utbildningen och att lägga grund för utbildningens långsiktiga överlevnad. Det handlar exempelvis om att hålla löpande kontakter med föreläsare, mentorer, praktikplatser och de organisationer som på olika sätt är involverade i Alma-akademin. Du kommer även att jobba med utbildningens utvärdering och leda arbetet med Alma-akademins framtid i form av marknadsföring till nästa omgång. Du kommer sammankalla styrgruppen och därmed leda arbetet med den långsiktiga finansieringen och planeringen av utbildningen. I tjänsten ingår också att vara behjälplig på Vi Ungas förbundskansli och delta i utvecklingsprocesser av Vi Ungas distrikt.

Tjänsten innefattar såväl utvecklande, utåtriktade som administrativa arbetsuppgifter. Det sistnämnda i form av till exempel projektrapportering och ekonomisk uppföljning.

Du är en person som har förmåga att lyssna på andras önskemål, dra medvetna slutsatser och kommunicera beslut på ett involverande och inspirerande sätt. Du är van att leda dig själv och arbeta självständigt och har en förmåga att analysera situationer, projekt och processer på såväl kort- som lång sikt.

Vi tror att du som söker tjänsten är en driven person med egna erfarenheter av ledarskap inom ungdomsorganisationer och/eller det övriga civilsamhället. Du är väl förtrogen med begrepp som värdebaserat ledarskap, folkbildning och folkrörelser. Du bör ha erfarenhet av att driva större projekt och är samtidigt intresserad av marknadsföring. Nätverk inom civilsamhälle och ungdomsorganisationer är meriterande.

 

Vi söker dig som

  • är drivande och idérik
  • tycker om varierande arbetsuppgifter och uppskattar omväxling
  • har lätt för att kommunicera och samarbeta
  • är van vid självständigt arbete
  • uttrycker dig väl i både tal och skrift
  • ha erfarenhet av att leda större projekt
  • har bakgrund som ledare inom civilsamhället
  • har intresse och erfarenhet av att jobba med marknadsföring och kommunikation

Urval kommer att ske löpande. Skicka in din ansökan snarast möjligt, dock senast 16 juni, till rekrytering@viunga.se. I din ansökan ska meritförteckning, personligt brev på max en A4-sida och löneanspråk ingå.

Tjänsten är en heltids visstidsanställning till och med 31 mars 2014. Tillträde 5 augusti eller enligt överenskommelse. Anställningen ligger inom Vi Unga och arbetsplatsen är Vi Ungas förbundskansli i Stadshagen.

Vill du veta mer? I så fall är du välkommen att ringa till Vi Ungas förbundssekreterare, Josephine Bladh, på 070-855 30 68 eller till Alma-akademins nuvarande projektledare, Erika Karlénius, 070-523 07 64.

Om Alma-akademin

Alma-akademin är Sveriges första heltidsutbildning inom ideellt ledarskap. Kursen vänder sig till unga ledare i civilsamhället som vill fördjupa sina kunskaper om det värdebaserade ledarskapet och göra en djupdykning i de utmaningar som ledare stöter på.

 


↑ Till toppen